Permanentní vs. klasické nalepovací řasy

Mít řasy jako Audrey Hepburn nebo Marilyn Monroe, to je sen mnohých z nás. Dnes se již velice jednoduše může stát skutečností. Kosmetický trh nabízí nespočet možností od klasických nalepovacích řas, až po řasy takzvaně permanentní. Kterou cestou se vydat? V dnešním článku si rozebereme, proč upřednostnit klasické nalepovací řasy před permanentními, vyjmenujeme si možná rizika řasových prodloužení a ukážeme, jak umělé řasy správně aplikovat.   

 

Hned ze začátku by jistě bylo vhodné vysvětlit si, čím se klasické nalepovací od permanentní řas vůbec liší.

Grafika níže vám prozradí vše podstatné:

 Rozdíl mezi

 

Nevýhody permanentních řas aneb před čím vás v salónu nevarovali  

Uznáváme, že alternativa permanentních řas zní lákavě. Téměř veškerá práce spadá do rukou pověřeného lash artisty či artistky, a výsledkem se můžete vy i vaše okolí kochat někdy až přes 3 týdny. Málokdy se však dočtete o možných rizicích, která s sebou tato procedura nese. Největší potíže většinou způsobuje fakt, že narozdíl od umělých nalepovacích řas nelze ty permanentní svépomocí sundat – a pokud, tak se značnými obtížemi. Proč může jít o problém, ptáte se? Odpovíme.

K jakýmkoli přípravkům, které přichází do kontaktu s naší kůží, bychom obecně měli přistupovat obezřetně. A jestliže se s nimi chystáme přiblížit očím, toto pravidlo platí dvojnásob. Ať už jde o make-up, libovolný druh odličovače či pleťové sérum, produkt musí svým složením co nejvíce „respektovat“ citlivou oblast očních víček i samotné rohovky.

Zkouškou šetrnosti by bohužel neprošla drtivá většina lepidel, s jejichž pomocí se umělé řasy k víčku přichycují. Častokrát totiž obsahují přidaný akryl nebo jsou přímo vystavěny na formaldehydové bázi. Podobné látky pleť přirozeně dráždí, přispívají nebezpečí vzniku bakteriálních a plísňových infekcí, a v závažnějších případech dokonce vyvolávají intenzivní alergické reakce. Ty se projevují palčivým svěděním a pálením nebo zarudnutím postiženého místa, otoky. 

Místo sexy pohledu může nastat i zánět spojivek

Kosmetické salóny při „permanentním“ prodlužování řas navíc používají speciální rychleschnoucí lepidla, která sice zajistí, že se každá řasová štětinka uchytí do několika sekund, ale zaplatí za to obzvláště problematickým složením. Měsíční životnost permanentních řas se proto jednoduše může proměnit z přitažlivé výhody v bolestivou noční můru.

Jakmile se příznaky alergie objeví a nemají se k odchodu, lepidlo je nutné co nejrychleji a nejopatrněji odstranit. Některé rady velí sáhnout po přípravcích s příměsí oleje, v nichž se má syntetická směs snáz rozpustit. Mějte se však na pozoru! Vlastnoručním nanášením dalších chemických látek na už tak podrážděnou kůži si můžete několikanásobně přitížit. Optimálním řešením by bylo znovu navštívit kosmetický salón – tentokrát takový, který vás umělých řas spolehlivě a bez širších komplikací zbaví.

Zde však zdravotní potíže mnohdy nekončí. Běžná alergická reakce se může rozvinout v řadu nepříjemných zánětlivých onemocnění, včetně zánětu víček, rohovky nebo spojivek. Co víc, následná léčba může zanechat vaše přirozené řasy v katastrofálním stavu, a postarat se tudíž o pravý opak zkrášlení, pro které jste se k lash specialistům původně vydali.

Permanentní umělé řasy, jak zmíněno v úvodu článku, se nalepují jedna po druhé na chloupky vašich vlastních řas a znamenají pro ně doslova zátěžovou zkoušku. I za předpokladu, že jsou prodloužení lehká natolik, aby na řasové kořínky nevyvíjela moc velký tlak, úspěch není zaručen. Experti varují před opakovanými návštěvami salónů. My s nimi souhlasíme – dlouhodobým zatěžováním a namáháním řasových folikulů můžete výrazně zpomalit, či přímo zastavit tvorbu nových řas

Proč raději zvolit klasické nalepovací řasy

Klasické nalepovací řasy sice vyžadují o něco více práce a zručnosti z vaší strany, nicméně – možná právě v tom spočívá jejich největší přednost! Můžete si být jisti, že jste paní či pánem situace.

V několika bodech jsme pro vás shrnuli nejzásadnější výhody klasických nalepovacích řas oproti permanentním. „Mrkněte“ na ně!

  • Můžete je kdykoli sundat.

Už jen vědomí, že otěže (nebo spíše odstraňovač lepidla) držíte pevně v rukou, vám dodává na jistotě i duševním klidu. Zároveň – kdyby se objevily jakékoli zdravotní komplikace, máte mnohonásobně vyšší šanci vyřešit je sami, rychle a bez případné další újmy.

  • Příslušná lepidla bývají méně invazivní vůči vaší pokožce.

Jelikož nejsou určena k tomu, aby řasová prodloužení na vašich víčkách udržela po dobu několika týdnů, jejich složení přirozeně obsahuje menší množství škodlivých látek.

  • Tolik nezatěžují řasové kořínky.

Životnost klasických nalepovacích řas se pohybuje pouze v řádu dnů, a je tudíž menším závažím pro vaše vlastní řasy. Budete-li vějířky průběžně – alespoň na noc – sundávat, udržíte je déle v použitelném stavu, a také napomůžete regeneraci řasových folikulů. Alternativa klasických nalepovacích řas je obzvláště vhodná pro jednorázové příležitosti, jako svatby, večírky nebo jednoduše dny, kdy chcete svým uhrančivým pohledem okouzlit široké okolí. 

Nevíte si rady s aplikací? Poradíme!

V níže uvedené sérii přehledných kroků jsme pro vás shrnuli univerzálně platný postup pro aplikaci klasických nalepovacích řas:

 

Rozdíl mezi_1

 

Závěrem bychom vás, milé zákaznice a zákazníci, rádi upozornili na novinku našeho e-shopu, umělé řasy Hidden Agenda! Jsou speciálně uzpůsobeny k aplikaci pod linii vašich řas, jejich aplikace je tedy velice jednoduchá, mnohem jednodušší než u klasických nalepovacích řas a při správné péči vydrží až 3 dny. Navíc zachovají přirozený a zároveň smyslný vzhled. Sexy cat-eye look zaručen

Vojtěch Slíva, Blog Writer, Copywriter
Jsem od přírody perfekcionista. Kdykoli odstavec k odstavci sedne, slova se ladně uspořádají do vět a fráze získají ten správný zvuk, jsem v sedmém nebi. V článcích kombinuji vlastní zkušenost s autentickými poznatky jiných, zjišťuji, prověřuji, ale především – nechávám se unést kouzelnou rozmanitostí (nejen) beauty světa! Doufám, že má radost z psaní ve vás vyvolá obdobnou radost z četby.