Jednoduché, šetrné a rychlé odstranění samoopalovacího přípravku

Zamilovali jste si své sluncem políbené, oslnivě snědé já a jste připraveni na další? Anebo se vám povedlo vytvořit si dva malé flíčky na rukou, nártech či kolenou? Známe to všichni! Právě pro tyto situace jsme si pro vás připravili univerzální návod, jak staré opálení jednoduše, a především šetrně odstranit, popřípadě dle potřeby zesvětlit flíčky. Čtete správně – už žádné pseudo-kúry s bělící zubní pastou, citronovou šťávou nebo jedlou sodou, které kůži více uškodí, než prospějí…

Chceme, abyste i tuto přirozenou část samoopalovacího cyklu měli rádi a mohli při ní relaxovat. Dnešní článek se proto skládá pouze z osvědčených tipů, podepsaných profesionály i spokojenými zákazníky.

Když chcete „dočista“ nový start
Jakmile přijde čas starou vrstvu samoopalovacího produktu kompletně „shodit“ a vyměnit za novou, doporučujeme následující postup:

  1. Na sušší tělesné partie – tedy kolena, lokty, ruce či chodidla – z nichž se opálení obecně smývá obtížněji, a také citlivější místa, která nechcete tolik drhnout, jako např. dekolt, aplikujte náš Odstraňovač a produkt do kůže něžně vmasírujte.
    TOP TIP: Odstraňovač můžete jednoduše po těle rozetřít pomocí peelingové rukavice!

  2. Odstraňovač nechte působit zhruba 10 minut. V mezičase můžete zavřít oči, poslouchat hudbu a dopřát si chvilku meditace. Pro ty čilejší je tu třeba náš instagramový profil – poradí, informuje i zabaví!
  1. Napusťte si teplou nebo i horkou vanu a na 20–40 minut se do ní položte. Pokožku tím hezky rozmočíte a samoopalovací přípravek půjde dolů jedna báseň. Ale hlavně – odpočinete si a zrelaxujete.

  2. Poté vezměte peelingovou rukavici a náš tělový peeling. S jejich pomocí staré opálení krouživými pohyby pečlivě odstraňujte, do pár minut máte hotovo!

Pokud nemáte k dispozici vanu a celý proces si přejete urychlit, nabízíme tuto alternativu:

  1. Odstraňovač rozetřete po celém těle.
  2. Opět nechte působit zhruba 10 minut.
  3. Pod horkou sprchou ho spolu se zbytky samoopalovacího produktu peelingovou rukavicí a tělového peelingu smývejte.

A je to! Vaše pokožka je exfoliovaná a beze skvrnky, připravená se znovu natřít samoopalovacími produkty! 
Pro naše rady, jak opálení obnovit, navštivte články: Jak používat samoopalovací přípravky a pro co nejdelší výdrž opálení: Jak na dlouhotrvající opálení.  

Když potřebujete zesvětlit flíček 

Může se stát, že se po aplikaci samoopalovacích produktů objeví nějaká malá tmavší skvrnka. Obzvláště problematické jsou, jak známo, oblasti rukou, chodidel, loktů či kolenou. Drobné chybky však lze napravit, aniž by tím utrpěla celá vaše nově nabytá vizáž. Rádi prozradíme jak!

Princip v zásadě zůstává stejný – na příliš tmavá místa naneste odstraňovač, tentokrát ho však nechte účinkovat 15 minut a poté pomocí peelingové rukavice zasažené místo exfoliujte. Pokud stále nejste spokojeni, celý postup zopakujte anebo doplňte o exfoliaci tělovým peelingem. V některých případech dokonce stačí peeling samotný. Buďte však opatrní a raději se řiďte pravidlem „méně je více“, abyste proces blednutí naopak neurychlili až moc.

Doufáme, že vás – a zejména vaši samoopalovací rutinu – tento článek obohatil. Vše je samozřejmě o zvyku, typu pokožky a koneckonců i osobní preferenci – proto zkoušejte a zjišťujte, jaká cesta vyhovuje právě vám! A pokud přijdete na něco co může pomoct i ostatním, určitě nám to napište na Instagram nebo email: info@beautymanifesto.cz, Vaše tipy budeme rádi sdílet!


Za Tým beautymanifesto.cz, Vojtěch Slíva